Facebook/Meta 24 uur regel

De 24 uur regel van Facebook.

Je hebt het vast al eens opgemerkt, je bent met een klant heen en weer aan het chatten over een vraag en de klant reageert niet meer. Je wilt ze nog wel helpen maar het kan niet meer. Dit is een regel die Facebook bedacht heeft, maar hoe werkt deze?

Wanneer de klant een berichtje stuurt dan gaat het 24 uurs tijdframe gelijk in, deze word gereset wanneer de klant een reactie geeft op jouw antwoord.

Facebook heeft dit opgezet om spam te voorkomen van bedrijven, Facebook messenger wil daardoor geen reclame platform worden.

Voor actuele informatie betreft de 24 uur regel van Facebook Klik hier voor het officiële Facebook bericht.

De conversatie is op slot, wat nu?

Mocht de conversatie op slot zitten dan kun je er nog voor zorgen dat de klant reageert. De klant krijgt van ons een automatisch bericht met een "Get notified" knop. Wanneer de klant hierop klikt krijgt hij een notificatie wanneer het bedrijf een template bericht stuurt. Een template bericht is een standaard bericht die je nog kan sturen om een reactie uit te lokken van de klant. Als de klant daarop reageert dan gaat de conversatie weer open. De get notified knop is wel iets wat je zelf aan moet zetten, Klik hier voor de handleiding. Hieronder staat een screenshot hoe get notified eruit ziet.