Werken met het snelmenu

Geüpdatet door Madelon van den Akker

Aan de linkerzijde, onder het Belco-logo vindt je het Snelmenu. Via het snelmenu kun je snel naar verschillende schermen binnen Belco.

Het icoontje dat lichtgrijs gekleurd is, geeft aan in welke pagina jij nu zit.

Hieronder vindt je de uitleg van de verschillende menuopties van boven naar beneden.

Inbox

De inbox is het basisscherm van jouw Belco. Deze is op te delen in de volgende onderdelen:

1. Het snelmenu - Waar dit artikel over gaat.
  2. Het inbox overzicht - Hier zie je een overzicht van jouw conversaties, de teams en jouw collega's.
  3. Het conversatie overzicht - Hierin je je alle conversaties (open/gesloten of gesnoozed) van jouw of het team waar je op dat moment in zit.
  4. De openstaande conversatie - De conversatie waar je op dat moment naar kijkt/mee bezig bent.
  5. De klantinformatie - De informatie van de klant waarvan de conversatie openstaat.

Wil je meer weten over deze verschillende onderdelen? Lees dan ook de andere artikelen in deze categorie. In deze artikelen gaan we dieper in op ieder onderdeel van het basisscherm.

Contacten

In Contacten staan alle klanten die in Belco zijn gekoppeld, deze koppeling maak je tijdens de implementatie. Daarnaast zie je ook de leads die er in Belco zijn geweest. Hierin kun je filteren welke klanten/leads je wilt zien: Alle, Online, Nieuw, Terugkerend en klanten met iets in de winkelwagen.

Ook is het mogelijk om een klant een Tag te geven, ook hierop kun je filteren. Hoe je een tag toevoegt aan een klant kun je lezen in het artikel over klantinformatie.

Wanneer je op de naam van de contactpersoon klikt kom je in zijn of haar klantkaart en zie alle gegevens van de klant. Via het chat-ballonnetje of telefoontje naast de contactpersoon kun je direct met hem of haar gaan chatten of bellen.

Heb je meerdere webshops in Belco gekoppeld? Dan kun je van site wisselen door naast Contacten de site aan te passen. Je krijgt een dropdown menu, met alle gekoppelde sites en de optie om de contacten van alle sites te zien.

Bezoekers

Bij Bezoekers zie je alle actieve klanten op de site. De bezoekerspagina werkt een beetje hetzelfde als de contacten pagina.

Bovenin naast Bezoekers kun je kiezen van welke site je de bezoekers wilt zien, daaronder zie je hoeveel klanten online zijn en middels de Filters aan de rechter zijde kun je kiezen of je alle bezoekers wilt zien, of alleen de klanten of bezoekers. (zie ook: Hoe gebruik ik filters?)

Je ziet de volgende zaken in het overzicht:

1. De Bezoek of klant die online is. (door op de naam van de klant te klikken kom je in de klantkaart)
  2. De pagina waar de klant zich op bevindt.
  3. Hoe lang de klant online is.
  4. Inzicht in wat er in de winkelwagen zit.
  5. Bestellingen die zijn gedaan.
  6. Aantal keer dat de klant de site heeft bezocht.
  7. Locatie van de klant
  8. Laat zien of er een actieve chat is en met wie. Wanneer er geen actieve chat is kun je op de groene knop stuur bericht klikken om een chat te starten.

Live gesprekken

Live gesprekken geeft je een overzicht van alle actieve telefoongesprekken. Van links naar rechts zie je de Actieve gesprekken, de gemiddelde duur van een gesprek, hoeveel gesprekken er in de wachtrij hangen, wat de gemiddelde wachttijd is.

Daaronder zie je een overzicht van de actieve gesprekken van dit moment. Welke agent voert het gesprek, met welke klant, via welk telefoonnummer en hoe lang het gesprek duurt.

Wil je de gesprekshistorie zien kun je onderin op gesprekshistorie klikken.

Inzicht

Het woord zegt het al, bij inzicht krijg je inzicht in wat er in Belco gebeurd. Je kunt hierin zowel inzicht krijgen in conversaties als in het telefoonverkeer.

Conversaties

Hier kun je filteren op kanaal, tags en periode. Daaronder zie je een overzicht van de totalen en gemiddelden. Wanneer je met jouw muis over de grafiek eronder gaat kun je inzichtelijk krijgen wat er op welk moment is gebeurd. Onder deze grafiek zie je nog een grafiek van de gemiddelde responstijd en een overzicht van het aantal conversaties per medewerker.

Telefonie

Hier kun je filteren op telefoonnummer en periode. Daaronder zie je de overzichten van de totalen en de grafieken van het inkomende en uitgaande telefoonverkeer.

Instellingen

Deze categorie is alleen zichtbaar voor admin users. Zoals gezegd kun je hier Belco instellen. Ben jij bezig met het instellen van Belco of wil je hier meer over weten ga dan naar de categorie Hoe stel ik Belco in?

Setup guide

De Setup Guide geeft aan welke stappen je per gekoppelde website nog moet doorlopen om optimaal gebruik te maken van Belco. Wanneer je alle integraties voor je webshop hebt gedaan zal er als het goed is bij de Setup Guide geen getal staan. Staat er wel een getal laat de Setup Guide zien wat er nog moet gebeuren, wanneer je op te taak klikt kun je de desbetreffende stappen doorlopen.

Beoordelingen

Via de Instellingen - Vaardigheden kun je er voor kiezen om klanten standaard aan het eind van iedere chat te vragen wat ze van het gesprek vonden. Onder Beoordelingen vindt je alle beoordelingen die zijn gegeven. Klanten beoordelen middels een smiley en kunnen daar eventueel commentaar aan toevoegen.

In het overzicht zie je het volgende:

1. Bovenaan staat de gemiddelde score van deze week (in het voorbeeld is dit geweldig).
  2. Hieronder zie je het overzicht van de laatste 20 beoordelingen:
    1. Beoordelaar
    2. Agent die is beoordeeld
    3. De beoordeling
    4. Eventuele toelichting
    5. Datum van de beoordeling
    6. Een link met de conversatie die beoordeeld is
  3. Je kunt de boordelingen filteren op de score rechts bovenin.
  4. Onder het overzicht van de laatste 20 beoordelingen kun je door alle beoordelingen bladeren.

Profielsettings

Vanuit de profielsettings kun je naar verschillende pagina's gaan:

1. Profiel - Hier stel je jouw persoonlijke profiel in.
  2. Help center - Hier kun je net als dit artikel al onze hulpartikelen vinden.
  3. Ontwikkelaars - Hier ga je naar de informatiepagina voor ontwikkelaars (technisch).
  4. Roadmap - Hier zie je wat wij op de planning hebben staan kwa ontwikkeling
  5. Apps - Hier kun je onze apps downloaden.
  6. Updates - Wanneer wij een update uitvoeren zie je hier wat er is gebeurd.
  7. Status - Hier kun je de status van al onze systemen terugvinden.
  8. Referrals - Hier vindt je een link om ons door te verwijzen. Wanneer je iemand anders aandraagt die betalende klant wordt krijg jij door deze link 20% korting op elke maandfactuur.
  9. Facturering - Je komt nu uit bij de facturatiepagina van Belco.
  10. Uitloggen - Uitloggen uit Belco

Feedback

Het is mogelijk om feedback te geven op ons programma Belco. Wanneer er ideeën of bugs zijn, is het mogelijk dat hier aan te geven. Ook komen alle features hier die aan het testen zijn of die er aan zitten te komen.

Live (Beta) - hier staan de suggesties die wij aan het testen zijn. Deze kunnen al gebruikt worden.

Gepland - deze suggesties staan gepland om te testen en uitgevoerd te worden.

Mee bezig - met deze suggesties zijn wij bezig.

Het is mogelijk om te stemmen op de suggesties, mocht je het belangrijk vinden. Dit doe je door op het pijltje te klikken achter de suggestie. Dit opent het scherm van de desbetreffende suggestie.

Let op: als je wilt stemmen, moet je in dit scherm nogmaals op het pijltje drukken.
  1. Stemmers: dit zijn de mensen die op de desbetreffende feature hebben gestemd.
  2. Hier zie je de desbetreffende feature.
  3. Hier kun je reageren op de feature. Ook kun je een foto toevoegen bij je bericht
Het is ook mogelijk om je te abonneren op een feature, wanneer er iets wordt aangepast krijg je hier een melding van via de e-mail. Klik op het knopje 'Abonneren'.

Ook is het mogelijk om nieuwe suggesties te doen (zie ook: Hoe kan ik een suggestie doorgeven voor Belco?)