Mijn e-mail domein is niet geverifieerd, wat nu?

Als je e-mail niet geverifieerd is, kunnen je e-mails aangemerkt worden als spam. Dat is natuurlijk niet wenselijk en kan bij bepaalde leveranciers of bedrijven zelfs betekenen dat je mails niet eens afgeleverd worden. Hoe voorkom je dit?

Hoe weet je of je e-mail geverifieerd is? Dat zie je op 2 manieren.

1. Kijk bij Instellingen onder het kanaal E-mail

Je ziet gelijk of het domein geverifieerd is.

1. Je kunt ook op je domeinnaam klikken. Je krijgt dan onderstaande scherm te zien. Is 1 van de kruisjes rood voor TXT? Dan kan je uitgaande e-mail als spam worden aangemerkt. CNAME gebruiken we alleen voor de leesbevestiging.

Hoe verifieer ik mijn domeinnaam?

Het is belangrijk om je domeinnaam in de DNS juist te configureren. Hiervoor moet je DNS records toevoegen of aanpassen. Dit kun je meestal niet zelf. Je webbouwer of hostingbedrijf kan je hier verder mee helpen.

Je kunt onderstaande voorbeeld naar ze e-mailen. Uiteraard moeten de records wel specifiek voor jouw shop kloppen! Voer dan de volgende stappen uit

1. Ga naar Instellingen
  2. Dan naar E-mail
  3. Voeg je domein toe (of klik op je domeinnaam)
    Typ je domein zonder WWW
  4. Er komt nu gelijk een pop-up met de SPF en DKIM records
  5. Maak een screenshot zoals hierboven
  6. Open een nieuwe e-mail aan je webbouwer of hostingbedrijf.
  7. Plak je screenshot in de e-mail aan je webbouwer of hostingbedrijf
  8. Kopieer onderstaande e-mail:

Beste webbouwer/hostingbedrijf,

Ik wil graag in Belco gaan e-mailen onder onze eigen domeinnaam. Wil je daarom de volgende DNS records toevoegen of aanpassen waar nodig? Ik heb een screenshot toegevoegd om het makkelijk te maken. En de waarden van de records heb ik hieronder voor je gekopieerd.

Ik hoor graag wanneer het gelukt is!

1. Kopieer de waarden met de donkergrijze rondjes en plak deze onder in de mail.
  2. Verstuur de e-mail en wacht op antwoord!
Is jouw hoster TransIP? Dan moet je je hoofd-domein achterwege laten. Je record heet dan email._domainkey in plaats van email._domainkey.jouwshop.nl

Kom je er niet uit? Dan horen we het graag!