Hoe schrijf ik goede antwoorden voor Antwoord bot?

Antwoord bot beantwoord veelvoorkomende vragen zodat klanten sneller geholpen zijn en jij meer tijd overhoud voor andere zaken.

Om ervoor te zorgen dat Antwoord bot zo effectief mogelijk antwoord is het belangrijk om de goede antwoorden te schrijven. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

1. Klik op Instellingen en daarna naar Antwoord bot

Antwoord bot herkent veelgestelde vragen in je conversatie-historie automatisch. Je kunt gelijk deze vragen gebruiken om nieuwe antwoord toe te voegen!

Klik op één van de suggesties of op Antwoord toevoegen om een nieuw antwoord toe te voegen.

1. Kies een titel

Je kunt nu een titel voor het antwoord instellen. Gebruik een korte duidelijk titel die je makkelijk herkent.

Bijvoorbeeld Wachtwoord vergeten voor de vraag "Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik deze resetten?"

1. Train de antwoord bot

Vervolgens kun je de bot gaan trainen door variaties van de zelfde vraag toe te voegen. Het is belangrijk om de vragen niet teveel van elkaar af te laten wijken. Wijken de vragen erg veel af, maar hebben ze wel het zelfde antwoord? Dan is het beter om 2 losse antwoorden toe te voegen.

Bijvoorbeeld, voor deze vragen kan je het beste twee losse antwoorden toevoegen.
- Wat zijn jullie openingstijden?
- Hoe laat zijn jullie geopend?

Wanneer er alternatieven zijn gevonden in je conversatie historie, kun je deze accepteren (Groene Knop) of Weigeren (Kruisje). Zijn er geen bestaande vragen beschikbaar, dan kan je handmatig vragen toevoegen.

Wanneer je minimaal 5 alternatieven hebt toegevoegd is het trainen geslaagd. Je kunt nu je antwoord opstellen.

1. Antwoord opstellen

Hou je antwoord kort en krachtig. Voor langere antwoorden is het beter om een link naar een extern artikel toe te voegen.

Je kunt een link toevoegen door de tekst te selecteren en daarna op het link knopje te klikken.

Bestaat je antwoord uit meerdere lange zinnen? Dan kan je het beste meerdere antwoord-wolkjes toevoegen om de leesbaarheid te vergroten.

Dit doe je door op Reactie toevoegen te klikken.

1. Publiceren

Wanneer je klaar bent kan je het antwoord publiceren. Zodra het antwoord is gepubliceerd zal de antwoord bot deze vraag beantwoorden wanneer je offline bent of wanneer er niet binnen 2 minuten wordt geantwoord.

Mocht je een oud automatish antwoord hebben of tijdelijk geen automatische reactie daar voor willen gebruiken dan kan je een automatisch antwoord op pauze zetten. Deze doe je door je automatische antwoord aan te klikken en vervolgens rechts bovenin op pauze te klikken.