Hoe maak ik een Whatsapp template voor Dialog360

In deze helpdoc doorneem je de stappen die je moet doen om een nieuw template toetevoegen in Dialog360 en werkzaam te krijgen in Belco!

1. Klik op Dialog360 en login met je inlog gegevens.
  2. Wanneer je bent ingelogd dan kom je op het dashboard, zo niet klik in het linker snel menu op het huisje.
  3. Aan de rechterkant zie je het Whatsapp Business account die live is en klik daar op.
  1. Klik nu op Template
  1. Klik op + Add template
  2. Vul bij name de naam in van je template, deze naam ga je ook gebruiken in Belco
  3. Vul bij category de categorie van het bericht in en zet bij language de taal Nederlands in.
  4. Vul bij Template type standaard in als je alleen een text wilt gaan gebruiken.
  5. Vul bij Body je bericht die je wilt gaan gebruiken in.
  6. Klik nu onderin op Preview and submit. Nu staat je verzoek voor je template uit bij Facebook. Zij zullen deze moeten goedkeuren zodat je hem kan gaan gebruiken. Dit kan je bijhouden in het template overzicht!
  7. Wanneer hij is goedgekeurd dan kan je via Belco deze toevoegen. Ga naar Instellingen > Kanalen > Whatsapp > Template toevoegen
  8. Vul hier de exacte waardes in die je ook in je template hebt gebruikt. Nu is je nieuwe template werkzaam!