WhatsApp template ✅

Geüpdatet door Michel Kamerling

Handleiding voor het toevoegen van een WhatsApp-template in Belco via 360Dialog.

• Stap 1: Bezoek app.360dialog.io.
  • Stap 2: Klik op "Continue with email" en log in bij 360Dialog.
  • Stap 3: Klik op "Manage" in het dashboard van 360Dialog.
  • Stap 4: Klik op "Templates" naast het gewenste WhatsApp-nummer.
  • Stap 5: Klik op "Add template" om een nieuw template te maken.
  • Stap 6: Geef het template een duidelijke naam.
  • Stap 7: Klik op "Marketing" en selecteer de categorie "Utility" voor het template.
  • Stap 8: Kies of je "Allow Categorie Change" inschakelt of niet.
  • Stap 9: Selecteer de taal van het template, bijvoorbeeld Nederlands.
  • Stap 10: Kies "Standard (text only)" als template-type.
  • Stap 11: Schrijf het bericht van het template.
  • Stap 12: Klik op "Preview and submit" en controleer het template.
  • Stap 13: Klik op "Submit template" om het op te slaan in 360Dialog en voor goedkeuring door Meta.
  • Stap 14: Wacht tot Meta het template goedkeurt.
  • Stap 15: Schakel over naar app.belco.io.
  • Stap 16: Klik op "Instellingen" en ga naar "WhatsApp".
  • Stap 17: Voeg het template toe in Belco door op "Template toevoegen" te klikken.
  • Stap 18: Neem de templategegevens over van 360Dialog naar Belco.
  • Stap 19: Controleer of het template correct is overgenomen en sla het op in Belco.

De handleiding biedt stap-voor-stap instructies voor het toevoegen van een WhatsApp-template in Belco, inclusief de creatie in 360Dialog en de integratie met Meta.