Hoe kan ik een snelle reactie naar een klant sturen

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Je kunt een snelle reactie naar een klant sturen op de volgende manier:

1. In het conversatievenster typ je #met het onderwerp van de snelle reactie. Er komt een popup scherm met de mogelijke reacties. Kies de reactie die je wil gebruiken.
  2. Klik onder het conversatievenster op het spraakballonnetje Je krijgt nu een popup met alle snelle reacties. Je kunt door deze lijst scrollen en de juiste snelle reactie selecteren of via filteren zoeken binnen de snelle reacties en dan de gewenste reactie selecteren.
Snelle reacties worden standaard op volgorde van gebruik gesorteerd, de meest gebruikte komt bovenaan te staan. Tijdens het filteren worden ze op naam gesorteerd.

Je maakt een snelle reactie op de volgende manier:

1. Vanuit de conversatie klik je op het spreekballonnetje
  2. De popup die je nu krijgt geeft een overzicht van alle snelle reacties
  3. Om een snelle reactie toe te voegen klik je rechtsboven in de popup op Toevoegen
  4. Maak een Titel aan waarmee je de snelle reactie makkelijk kan terugvinden
  5. Bij inhoud typ je de tekst van de snelle reactie. Lees hieronder hoe je variabelen kunt toevoegen.
  6. Ben je klaar? Klik nu rechts onderin op Opslaan

Klant variablen

Om je snelle reacties nog handiger te maken kun je klant variabelen toevoegen die automatisch gevuld worden zodra je een snelle reactie selecteert.

Variabelen voeg je op deze manier toe:

{{customer.firstName}}

Variable

Omschrijving

customer.firstName

Voornaam

customer.lastName

Achternaam

customer.name

Volledige naam

customer.email

E-mail adres

customer.remoteId

Klant nummer

user.profile.firstName

Agent voornaam (mits toegekend)

user.profile.lastName

Agent achternaam (mits toegekend)

team.name

Team naam (mits toegekend)

shop.name

Shop naam