Triggers

Geüpdatet door Madelon van den Akker

Een Trigger is een geautomatiseerd bericht voor de chat. Zo kun je bijvoorbeeld een trigger aanmaken om nieuwe klanten die op jouw site komen te begroeten, of om iemand die langere tijd op een bepaalde pagina is te vragen of je hem ergens mee kunt helpen.

Het instellen van een trigger doe je als volgt (dit kan alleen een admin doen):

1. Ga naar Instellingen
  2. Ga onder Automatisering naar Triggers
  3. Kies bovenin Maak nieuwe trigger
  4. Geef een duidelijke Omschrijving van de trigger die je in wilt stellen.
  5. Geef Condities - dit kan een URL zijn of een aantal producten in de winkelmand. Je kunt middels het Plusje meerdere condities geven aan één trigger (In de tweede video hieronder laten we een aantal voorbeelden zien.) Belangrijk: alleen als aan alle condities voldaan is, werkt de trigger!
  6. Selecteer een Actie - vaak is dit het versturen van een bericht, maar je kunt er ook voor kiezen om op een bepaalde pagina de widget te verbergen of juist groot open te zetten.

Wanneer je kiest voor Stuur bericht moet je nog een aantal instellingen doen:
    1. Verstuur bericht als - kies als welke medewerker je het bericht wil versturen (een willekeurige medewerker, een specifieke medewerker of vanuit een medewerker uit een bepaald team)
    2. Bericht - stel het bericht in dat je wilt versturen
    3. Automatisch verbergen - Met automatisch verbergen zorg je er voor dat het bericht naar x-seconden weer verdwijnt, of niet wanneer je voor uitgeschakeld kiest.
  7. Klik op Opslaan

Voorbeelden van Triggers: