Kan ik mijn mailadres toevoegen aan Belco?

door Jorrit de Jong

Ja dat kan! Dit kan je instellen op de volgende manier:

Inkomend e-mail adres vinden

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik vervolgens op het kopje E-mail
  3. Vervolgens tref je hier het Inkomend e-mail adres aan

Dit mailadres moet je even noteren.

Instellen van de doorstuurder

Vervolgens dien je een doorstuurder in te stellen. Deze doorstuurder zorgt ervoor dat alle mails van het mailadres doorgestuurd worden naar het inkomend e-mail adres. Vaak kan dit geregeld worden bij jouw hostingpartij. Bij vragen, neem dan even contact op met de hostingpartij waarbij je jouw mail hebt. De mails moeten dus doorgestuurd worden naar het adres wat je in het vorige punt hebt opgezocht.

Toevoegen van het adres aan Belco

Om het adres te kunnen gebruiken in Belco, dien je het mailadres in te stellen in Belco.

1. Ga naar Instellingen
  2. Ga vervolgens naar Email
  3. Vervolgens zoek je naar het kopje Uitgaande e-mail adressen
  4. Klik op Gebruik het adres van de geadresseerde om te mailen vanuit je eigen domeinnaam
  1. Hier klik je op Adres toevoegen
  2. Hier vul je het mailadres in, waarvan je de mails graag zou willen ontvangen in Belco.
  3. Daarna klik je op toevoegen

Hij geeft nu nog aan dat dit mailadres niet geverifieerd is. Dit is op te lossen door even een mailtje te sturen naar het mailadres, zodat Belco weet dat de doorstuurder werkt.

Spam verminderen

Om de kans te verkleinen dat jouw mails als spam bestempeld worden, kan je SPF en DKIM records instellen.

De benodigde data hiervoor kan je in Belco vinden

1. Ga naar Instellingen
  2. Daarna naar Email
  3. Vervolgens scroll je door naar het kopje Domeinnamen
  4. Hier klik je op Domein toevoegen
  5. Vervolgens vul je hier je domeinnaam in en klik je op Toevoegen
  6. Hierna opent een scherm met daarin de benodigde DNS record waardes

Deze waardes kan je gebruiken om de SPF en DKIM records correct in te stellen bij jouw hostingpartij. Lukt dit niet, neem dan even contact op met je hostingpartij.