Klantidentificatie & informatie

Geüpdatet door Michel Kamerling

Hieronder vind je de stappen voor het identificeren van klanten en het beheren van klantinformatie binnen de klantkaart in Belco:

1. Ga naar Belco
    Navigeer naar app.belco.io.
  2. Open een conversatie
    Ga naar de Belco inbox en open een conversatie waarin je de klantkaart wilt bekijken of bewerken.
  3. Klik op het profielicoon
    Dit icoon bevat de profielfoto of de initialen van de klant.
  4. Klik op de klantnaam
    Door op de klantnaam te klikken, ga je naar de contactpagina van de klant waar je de historie en details kunt bekijken.
  5. Bekijk de contactpagina
    Hier zie je de contactinformatie van de klant.
  6. Controleer de shopnaam
    Dit geeft aan in welke shop de klant is opgeslagen, handig voor multi-store instellingen.
  7. Type klant controleren
    In het klantkaartgedeelte wordt aangegeven of de klant een Lead, contact, of klant is.
  8. Klik op de drie puntjes
    Klik op de drie puntjes binnen de klantkaart om de verschillende opties weer te geven.
  9. Klant aanpassen
    Selecteer 'Klant aanpassen' om wijzigingen door te voeren. Gebruik de zoekfunctie om een klant te vinden en pas de informatie aan.
  10. Sluit het venster
    Klik op '×' om het huidige venster te sluiten.
  11. Converteer naar klant
    Klik nogmaals op de puntjes en kies 'Converteer naar klant' om een lead om te zetten naar een klant, of andersom.
  12. Blokkeer een klant
    Klik op 'Blokkeer' om een klant te blokkeren. De klant kan indien nodig ook gedeblokkeerd worden.
  13. Verwijder een klant
    Selecteer 'Verwijderen' om de klantkaart te verwijderen. De klantkaart wordt na enkele dagen permanent verwijderd, tenzij de actie wordt teruggedraaid met 'Verwijderen ongedaan maken'.

Met deze stappen kun je eenvoudig klanten beheren binnen Belco, inclusief het aanpassen, converteren, blokkeren en verwijderen van klantgegevens.