Ik ben niet bereikbaar hoe kan dat?

Geüpdatet door Madelon van den Akker

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je niet bereikbaar bent in Belco. Hieronder de mogelijkheden met oplossing:

1. Je telefonie-instellingen zijn niet juist.

Ga naar het telefoontje rechts bovenin. Let op! Wanneer je op niet beschikbaar staat is hij rood met een kruis en wanneer je de telefoon hebt doorgeschakeld staat er een pijl bij Is dit niet het geval zijn deze instellingen niet het probleem. Heb je wel één van deze icoontjes pas je dit aan en is het probleem opgelost. Klik op het icoontje en ga naar Niet beschikbaar of Doorschakelen actief. Wanneer je op niet beschikbaar stond zet je het knopje om en kun je weer telefoontjes ontvangen. Wanneer je een doorschakeling aan hebt zet je deze ook middels het knopje om en kun je weer telefoontjes ontvangen op je desktop of laptop.
  1. Je staat op Niet Storen

Ga rechts bovenin naar het belletje, wanneer je op niet storen staat zal deze rood zijn met een streep erdoor . Is dit niet het geval sta je niet op niet storen en is dit niet het probleem. Is dit wel zo dan klik je op het belletje en zet je niet storen uit middels het knopje.
  1. Je bent ingelogd buiten de openingstijden

(Let op! Dit kan alleen een admin zien en beheren. Ben je geen admin gebruiker vraag dit dan na bij de desbetreffende collega)
    1. Ga naar instellingen
    2. Ga naar telefoonnummers
    3. Kies het telefoonnummer waarvan je de openingstijden wilt weten
    4. Kijk bij Openingstijden welke openingstijden er worden gebruikt en klik op openingstijden beheren
    5. Klik op de openingstijd waar het om gaat, rechts bovenin zie je staan of het nummer geopend is ja of nee. Als je binnen de openingstijden bent ingelogd is dit niet het probleem, ben je buiten de openingstijden ingelogd pas dan wanneer je de openingstijden uitgebreider wil de openingstijden aan.
  1. Je staat niet in de belgroep van het telefoonnummer

(Let op! Ook dit kan alleen een admin controleren en veranderen)
    1. Ga naar instellingen
    2. Ga naar Telefoonnummers
    3. Kies het telefoonnummer waar het om gaat
    4. Check bij Gespreksdistributie of de medewerker in de belgroep zit. Zit de medewerker in de belgroep is dit niet het probleem, wanneer de medewerker er niet in zit kun je hem toevoegen middels agent toevoegen.
  2. De Belstrategie staat op Op Volgorde en jij valt buiten de maximale wachttijd.

(Let op! Ook dit kan alleen een admin zien en aanpassen)
    Wanneer je de belstrategie op volgorde hebt kan het zijn dat sommige medewerkers niet aan bod komen wanneer de rinkeltijd en maximale wachttijd elkaar niet overlappen. Stel je werkt met 3 medewerkers, de rinkeltijd staat op 30 seconden en de maximale wachttijd staat op 1 minuut dan zal na medewerker 2 het systeem overgaan tot de Timout actie. Medewerker 3 zal bij beschikbaarheid van medewerker 1 en 2 in het systeem dan nooit het telefoontje ontvangen als de andere twee onverhoopt niet opnemen. Zorg dan dat de maximale wachttijd langer is als rinkeltijd x het aantal beschikbare medewerkers of zorg dat men zijn afwezigheid goed registreert.
  3. Je Auto-DnD is ingeschakeld.

Je hebt 3 telefoontjes gemist en nu is auto-dnd ingeschakeld. Je moet jezelf nu weer op beschikbaar zetten.