Wat is een tag en wat kan ik er mee?

Geüpdatet door Madelon van den Akker

Tags zijn bedoeld om klanten te kunnen categoriseren. Bijvoorbeeld op basis van een product waar de vraag over gaat of een wens die vaker terug komt.

Stel een klant wil een product aanschaffen wat momenteel niet voorradig is. Tag de klant/conversatie en wanneer het product weer op voorraad is kun je alle klanten die dit product willen snel een berichtje sturen.

Het toevoegen van een tag kan op 2 manieren:

Conversatie taggen
  1. Ga in de conversatie rechtsonder (net boven het veld waar je typt) naar het labeltje .
  2. Kies een bestaande tag of maak een nieuwe tag aan
  3. Wanneer je gesprekken met een tag terug wilt vinden kun je linksboven, boven het conversatieoverzicht Filteren
  4. Naast het labeltje klik je op de Plus en selecteer je de tag waarop je wilt zoeken.
Let op: wanneer je alle conversaties wilt zoeken zul je in de 'ALLES' inbox moeten filteren. Doe dit dan zowel in open, gesnoozede als gesloten conversatie zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Het verwijderen van een tag doe je door opnieuw op het labeltje boven het veld waarin je typt te klikken. Je ziet dan naast de aangebrachte tag een vinkje, wanneer je nog een keer op de tag klikt zal deze uitgeschakeld worden.

Klant taggen
  1. Rechts in het klantkaart heb je een kopje Contact tags
  2. Klik naast het labeltje op het Plusje
  3. Maak een tag aan voor de klant.
  4. In het Contacten overzicht links in het snelmenu kun je zoeken op de gemaakte tags