WhatsApp Business Api koppelen

door Madelon van den Akker

Dé WhatsApp Business API

WhatsApp laat steeds meer MKB bedrijven toe tot de nieuwe business API, er zijn echter nog wel volume vereisten. Hoe hoger het volume potentieel, hoe eerder we je kunnen aanmelden.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen?

Wanneer je nu nog geen berichten ontvangt/verstuurd raden we je aan om de WhatsApp Business App te gebruiken. Deze app kun je downloaden in de Appstores van Apple en Android. Je kan met je computer via WhatsApp web inloggen. Eén van je medewerkers kan dan via de computer reageren op berichten.  Op deze manier maak jij je klant alvast bekend met het WhatsApp kanaal, kun je volume creëren en ervaring op doen. Om meer volume te creëren kun je ook service berichten gaan versturen, lees hieronder voor meer informatie.

Ik heb meer dan 100 berichten per dag

Je kunt dan contact met ons opnemen en dan sturen we je een formulier toe voor aanmelding, deze beoordelen wij dan en sturen we door naar onze WhatsApp partner. De doorlooptijd kan op dit moment langer dan 2-4 weken zijn, we houden je zoveel mogelijk op te hoogte. Helaas kunnen het proces niet bespoedigen.

Service berichten versturen via WhatsApp

Om snel meer volume te creëren en meer kans te maken om geaccepteerd te worden kan je template berichten gaan versturen voor order bevestigen, track&trace, status updates etc. Door deze berichten via WhatsApp te versturen zorg je ervoor dat klanten dit niet over het hoofd zien (bijvoorbeeld wanneer emails in de spam terecht komen), hebben ze de informatie makkelijk bij de hand en kunnen ze eenvoudig via WhatsApp reageren wanneer er nog vragen zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om klanten direct op de hoogte te kunnen stellen van een vertraagde levering of producten in backorder.We werken op dit moment aan een nieuw platform om order bevestigingen, track&trace en status updates via WhatsApp en/of Facebook Messenger mogelijk te maken in combinatie met onze Picqer integratie. Kosten voor deze berichten zijn €0.018 per bericht.

Maak je gebruik van onze Picqer koppeling en heb je interesse of vragen over de mogelijkheden? Stuur ons dan een berichtje.