Live chat meldingen

Geüpdatet door Michel Kamerling

Op basis van de instructievideo over de instellingen voor live chat meldingen bij Belco, heb ik de volgende stapsgewijze handleiding opgesteld:

1. Ga naar de Belco-app:
  2. Navigeer naar de instellingen:
    • Klik op het tandwielpictogram om naar de instellingen te gaan.
  3. Selecteer "Live-chat":
    • Open het "Live chat" kanaal om de instellingen te bekijken.
  4. Kies de juiste shop:
    • Klik op "Team Belco" in de gele balk bovenin om de shop te selecteren waarvoor je de instellingen wilt aanpassen.
  5. Bekijk en bewerk berichten:
    • Klik op "Messages" om alle meldingen en berichten in de live chat aan te passen.
  6. Instellen van de begroeting:
    • Klik op "Hallo!" om het welkomstbericht voor bezoekers en klanten in te stellen.
    • Voor ingelogde klanten wordt een specifieke begroeting getoond, anders wordt de standaard begroeting getoond.
  7. Chat online bericht aanpassen:
    • Klik op "Hallo {{customer.firstName}}" om een bericht aan te passen dat zichtbaar is wanneer de chat online is. Dit bericht nodigt de klant uit om vragen te stellen of biedt een link naar de FAQ-pagina.
  8. Chat offline bericht instellen:
    • Klik op "We zijn online om je vragen te beantwoorden..." om het offline bericht aan te passen. Dit bericht wordt getoond als de chat gesloten is buiten openingstijden.
  9. Automatisch antwoord instellen bij vertraagde reacties:
    • Klik op "Momenteel zijn we er niet. We komen zo snel mogelijk terug op je vraag." om een automatisch bericht in te stellen voor wanneer een medewerker niet direct reageert.
  10. Automatische reactie buiten werktijden:
    • Klik op "Het lukt ons helaas niet om direct te reageren." om een bericht in te stellen dat wordt verzonden wanneer de klantenservice niet beschikbaar is. Hier kun je bijvoorbeeld de openingstijden vermelden.
  11. Telefoonnummer toevoegen aan de widget:
    • Klik op "Bel ons op {{phoneNumber}} of bel ons gratis via de browser..." om het telefoonnummer van de klantenservice in te stellen of te verwijzen naar de beloptie via de widget.
  12. Terugbelverzoek instellen buiten openingstijden:
    • Stel een bericht in waarin klanten wordt gevraagd hun telefoonnummer achter te laten zodat ze teruggebeld worden.
  13. Taalinstellingen beheren:
    • Klik op "Dutch (default)EnglishGermanFrench..." om de beschikbare talen voor de live chat in te stellen. De taal van de chat wordt automatisch aangepast aan de taalinstellingen van de browser van de klant.
  14. Selecteer de gewenste taal:
    • Navigeer naar "Shops" en selecteer "Team Belco" om de taal van de live chat voor een specifieke shop aan te passen.
    • Onder "Available languages" kun je meerdere talen selecteren voor de widget.

Deze stappen helpen bij het instellen en beheren van de live chat meldingen en taalopties in Belco. Heb je nog vragen of extra hulp nodig? Neem gerust contact op!