Hoe koppel ik Telegram aan Belco?

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Ontvang en verzend berichten van je Telegram-account in Belco. Voor Telegram moet je eerst een Bot aanmaken bij Telegram zelf.

1. Download de app van Telegram op je mobiele device
  2. Zoek in de Telegram-app in het zoekvenster naar @Botfather
  3. Typ in het chat-venster bij @Botfather: /newbot
  4. Kies een naam voor je bot.
  5. Kies een username voor je bot
De username moet eindigen op 'bot'
  1. De token die gestuurd wordt door de bot kun je gebruiken in de Belco. Deze bestaat uit letters en cijfers.

Telegram instellen in Belco

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Telegram
  3. Voeg de username van je bot toe bij 'Botnaam'
  4. Voeg de token in die je gekregen hebt via @Botfather
  5. Klik op Opslaan

Klanten kunnen je nu via Telegram vragen stellen. Deze berichten komen automatisch binnen in de Belco software.