Domein toevoegen in Belco

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Middels deze helpdoc verifieer je je domein in Belco, maar wat houd dit precies in. Het voordeel van het hebben van een geverifieerd domein is het volgende. Als je domein niet geverifieerd is, kunnen je e-mails aangemerkt worden als spam. Dat is natuurlijk niet wenselijk en kan bij bepaalde leveranciers of bedrijven zelfs betekenen dat je mails niet eens afgeleverd worden.

Om te voorkomen dat je mails niet kunnen worden afgeleverd, kan je dus je eigen domein toevoegen en laten verifiëren. Daarmee verklein je de kans dat jou verstuurde mails bij de klant in de spam-inbox komen.

1. Ga naar Instellingen > Kanalen > E-mail > E-mail domeinen.
  2. Klik op Domein toevoegen.
  3. Typ jou domein naam in, dit doe je op de volgende manier (voorbeeld.nl en niet www.voorbeeld.nl)
  4. Wanneer je je domein hebt toegevoegd dan zie je dat er 3 regels voor jou zijn gegenereerd.

Wanneer je het scherm *Domein instellingen* hebt weg geklikt kan je deze opnieuw openen door op je domein naam te klikken.
  1. Neem deze regels over in jou DNS records van jou domein. Mocht je dit niet kunnen dan zou je een technisch iemand van jou bedrijf kunnen vragen. Wordt je domein gehost en beheerd door een derde partij dan zou je de waarden naar hen toe kunnen mailen als verzoek om het te verwerken. Hiervoor heb ik een standaard opzet gemaakt waarbij je de waardes kan plakken. Deze staat onderaan in dit helpdoc.

***

Beste webbouwer/hostingbedrijf,

Ik wil graag in Belco gaan e-mailen onder onze eigen domeinnaam. Wil je daarom de volgende DNS records toevoegen of aanpassen waar nodig?

Regel 1:

• Type: TXT
  • Hostnaam:
  • Waarde:

Regel 2:

• Type: TXT
  • Hostnaam:
  • Waarde:

Regel 3:

• Type: CNAME
  • Hostnaam:
  • Waarde:

Ik hoor graag wanneer het gelukt is!

***

1. Wanneer de DNS records (regels) zijn aangepast en de TTL (Tijd voor dat de wijziging actief is) verlopen is zal jou domein er als geverifieerd uit zien zoals je in het screenshot ook ziet. Staat er niet geverifieerd (zie screenshot) dan zijn de records (regels) niet juist ingevoerd.
    Wanneer jou domein geverifieerd staat is het proces afgerond!