De Belflow in Belco

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

In dit helpdoc leg ik de bel flow binnen Belco uit. Dit ga ik uitleggen aan de hand van charts die per type openingstijd zijn vorm gegeven. De type openingstijden die ik hier bespreek zijn de volgende:

1. Open met belgroep
  2. Open met keuzemenu
  3. Open lunchpauze
  4. Gesloten
  5. Gesloten vakantie

In de charts per openingstijd zie je dat het inkomend beller een bepaalde route neemt. Deze route leg ik per chart uit via tekst. Mocht je willen weten hoe Timeout/ gesloten acties werken klik dan hier

1. Openingstijd: Open met belgroep.

Als je open bent en je telefoonnummer staat ingesteld op een belgroep dan gaat de belflow als volgt.

Je krijgt een inkomend belletje, vervolgens hoort de klant het Welkomstbericht. Daarna komt de klant bij de belgroep. Hier wordt de klant aangeboden aan de agents of de vaste telefoons die in de belgroep zitten.

Wordt het belletje aangenomen door de Agents dan handelen zij het gesprek af of schakelen hem door naar een collega. Wordt de inkomende beller niet aangenomen door een agent dan hoort de beller het Timeout bericht. Vervolgens kan je kiezen welke actie je aan het Timeout bericht hangt, dit heet de Timeout actie. De opties zijn:

• Doorverbinden
  • Voicemail
  • Ophangen

1. Openingstijd: Open met keuzemenu

Als je open bent en je telefoonnummer staat ingesteld op een keuzemenu dan gaat de belflow als volgt.

Je krijgt een inkomend belletje, vervolgens hoort de klant het Welkomstbericht. Daarna komt de klant bij het keuzemenu. Vervolgens krijgt de klant de Melding Keuzemenu met het bericht. Hier krijgt de klant de mogelijkheid zijn keuze te maken in het keuze menu. Achter elke keuze hangt een belgroep met een virtueel nummer. Wanneer klanten hun keuze hebben gemaakt worden ze via de belgroep aangeboden aan de agents of de vaste telefoons die in de belgroep zitten.

Wordt het belletje aangenomen door de Agents dan handelen zij het gesprek af of schakelen hem door naar een collega. Wordt de inkomende beller niet aangenomen door een agent/ vaste telefoon dan hoort de beller het Timeout bericht. Vervolgens kan je kiezen welke actie je aan het Timeout bericht hangt, dit heet de Timeout actie. de opties zijn:

• Doorverbinden
  • Voicemail
  • Ophangen.

Onder iedere keuze in het keuze menu zit een ander telefoonnummer. Deze kan je vervolgens weer helemaal naar smaak instellen doormiddel van Meldingen en Gespreksinstellingen.

1. Openingstijd: Open lunchpauze

Als je open bent maar het is lunchpauze dan gaat de belflow als volgt.

Je krijgt een inkomend belletje, vervolgens hoort de klant het Lunchpauze bericht. Aan de Lunchpauze Melding hangt een Gesloten actie. De opties voor de gesloten actie zijn:

• Doorverbinden
  • Voicemail
  • Ophangen

1. Openingstijd: Gesloten

Als je gesloten bent dan gaat de belflow als volgt.

Je krijgt een inkomend belletje, vervolgens hoort de klant het Gesloten bericht. Aan de Gesloten Melding hangt een Gesloten actie. De opties voor de gesloten actie zijn:

• Doorverbinden
  • Voicemail
  • Ophangen

1. Openingstijd: Gesloten vakantie

Als je gesloten bent en je hebt je openingstijden ingesteld dat het vakantie is dan gaat de belflow als volgt.

Je krijgt een inkomend belletje, vervolgens hoort de klant het Vakantie bericht. Aan de Vakantie Melding hangt een Gesloten actie. De opties voor de gesloten actie zijn:

• Doorverbinden
  • Voicemail
  • Ophangen