Help! Ik heb al een bestaande SPF record, hoe voeg ik de SPF record vanuit Belco toe?

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Je hebt al een bestaande SPF record, hoe voeg ik de SPF record van mijn domein uit Belco toe in mijn DNS records?

Je kunt maar één SPF record regel creëren voor je domeinnaam. Je voegt dus de waarde toe aan de bestaande regel. Let wel dat dit net iets anders moet dan bij het aanmaken van een nieuwe SPF record regel. Hoe je dit doet is als volgt:

1. Ga naar app.belco.io
  2. Navigeer naar de Instellingen
  3. Ga naar Kanalen vervolgens klik je op E-mail
  4. Als het goed is heb je je domein ingevoerd in Belco, heb je dit nog niet gedaan? Zie: domein toevoegen
  5. Klik op het domein, er opent nu een menu met waardes. Deze had je als het goed is al gevonden.
  1. Bovenste TXT regel is de SPF record. Zie de waarde, uit deze waarde knip je het stukje include:mailgun.org zonder v=spf1 en ~all
  2. include:mailgun.org is de waarde die je tussen v=spf1 en ~all in plakt in de TXT regel, in de DNS records. Dit is de juiste manier waarop je het toe voegt.
Voor de duidelijkheid; de regel bevat dus maar eenmalig v=spf1 en ~all
  1. Een voorbeeld van hoe het op de juiste manier uit ziet:
    v=spf1 include:mailgun.org include:voorbeeld.com include:google.nl ~all
Je hebt nu succesvol de SPF record toegevoegd aan een bestaande regel in je DNS records!