Hoe integreer je jouw ChatGPT account in Belco

In dit help document lees je hoe je jouw ChatGPT account koppelt aan jouw Belco shop. Middels deze integratie kan je jouw account voorzien als een verwerker voor de AI ondersteuning die Belco bied

Wat heb je hiervoor nodig:

- OpenAI account (Dit is het bedrijf waarmee de integratie gemaakt is)

- Creditcard gegevens voor het verbruik van OpenAI

Per Belco shop ben je een API key nodig, mocht je meerdere shops willen integreren, maak dan voor elke shop een API key aan in OpenAI. We raden je aan van te voren te kijken hoeveel shops je toegang wil geven tot deze integratie.

Waar verkrijg ik mijn OpenAI - API Key

Voor de koppeling tussen Belco en ChatGPT ben je een API key nodig van je OpenAI account. Deze kan je binnen de OpenAI interface ophalen door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar de inlog pagina van OpenAI en login of maak een nieuw account als je deze nog niet hebt aangemaakt.

1. Kies binnen het app centrum voor API

ㅤㅤ

1. Je zit nu in het OpenAI dashboard, klik op API keys links in de werkbalk.

1. In het API keys scherm krijg je de mogelijkheid om een Secret key te genereren. Klik op Create new secret key.

1. Creëer de nieuwe secret key. Geef de sleutel een herkenbare naam, selecteer eventueel een project of kies "Default project" als standaard. Geef alle permissies. Klik vervolgens op Create secret key om op te slaan.
  2. Sla je sleutel op door deze te kopiëren. Deze sleutel is eenmalig zichtbaar! Zet indien nodig in een notitie.
  3. Open nu Belco in een nieuw tabblad of start de applicatie op. Klik in de linker werkbalk op het Tandwiel en ga naar Integraties en kies voor ChatGPT onder AI.

1. Selecteer boven in de gele balk, de shop die je wilt koppelen. Let op, de integratie is per shop actief. Heb je meerdere shops, maak dan meerdere Secret keys aan in OpenAI.
  2. Plak de eerder gekopieerde API key van OpenAI in het invul veld en klik op koppelen.

Je hebt nu jouw OpenAI account gekoppeld! Mocht je nog een shop willen voorzien van de AI integratie, dan zal je voor die shop ook een API key moeten genereren en in de integratie verwerken.

Let op: voor de koppeling dient er een authenticatie call gemaakt te worden naar OpenAI, zorg ervoor dat je tegoed op je OpenAI account staat.

Verbruikskosten voor het gebruik van OpenAI

De kosten die ontstaan bij het gebruik van de BelcoAI/ChatGPT-integratie worden gecontroleerd en beheerd door het OpenAI-platform. Zodra je toegang hebt tot de diensten en API's van OpenAI, worden de kosten die voortvloeien uit het gebruik van deze diensten geregistreerd en beheerd via jouw OpenAI-account.

Via onderstaande stappen lees je hoe je jouw betalingen kan instellen

1. Ga naar: https://platform.openai.com/ en login.
  2. Klik op je avatar rechts boven in en klik op Your Profile.
  3. Klik in de linker werkbalk van de OpenAI website op billing.
  4. Vervolgens krijg je een overzicht met daarin je tegoed wat je bij OpenAI hebt. Klik op: Add payment details.
  5. BIj de volgende stap zal je moeten aangeven of je een individu of bedrijf bent, kies voor bedrijf.
  6. Vul vervolgens de betaal gegevens van je credit card in:
  7. Nadat je alle betalingsgegevens hebt verstrekt, heb je de mogelijkheid om je account op te waarderen met een door jou gekozen bedrag.
  8. Om bij te houden wat je verbruikt bij OpenAI middels de BelcoAI integratie kan je dit inzien via de verbruikspagina, deze vind je in je OpenAI dashboard onder Usage in de linker werkbalk
    Je hebt nu de volledige integratie doorgenomen en kan starten met het gebruik van BelcoAI binnen Belco.
    Mocht je verder nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!