Bol.com

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Hieronder leg ik je uit hoe je de klantvraag vanuit Bol.com direct in Belco te zien krijgt. Niet alleen dat, je kunt dan ook gelijk reageren zonder dat je eerst naar je accountpagina van Bol.com hoeft te gaan!

Hoe koppel je Bol.com met Belco?
  1. In Belco ga je onder Instellingen naar Kanalen vervolgens klik je op het tabblad Bol.com. Daar vind je een e-mailadres dat specifiek voor jouw shop door Belco automatisch is aangemaakt.

1. Het gegenereerde e-mailadres die je in je Belco account ziet heb je straks nodig in je Bol.com verkopersaccount. Dit e-mailadres word gebruikt om je klantvragen van Bol te ontvangen in Belco.

1. Als volgt ga je naar de inlogpagina van het Bol.com Partnerplatform. Log in op je verkopersaccount. Vervolgens klik je rechtsboven op je accountnaam en kies je voor Instellingen in het menu. Je komt dan op onderstaand scherm terecht. Klik hier op E-mailadressen.

1. Op de pagina "E-mailadressen" kun je een e-mailadres invullen. Hier plak je het e-mailadres dat je in Belco vond (Zie stap 1). Je kunt er voor kiezen om alle mails in Belco te laten komen of alleen de klantvragen.

1. Klik op opslaan. Bol.com stuurt na het opslaan een e-mail ter verificatie naar het ingevoerde e-mailadres. Vergeet deze niet te verifieren. Vergeet je dit dan word de wijziging weer ongedaan gemaakt en werkt de koppeling met Belco dus niet meer.
  2. Voltooid! Nu krijg je de e-mails van je Bol.com verkopersaccount direct in je Belco inbox. Helaas zit in deze mails enkel een link naar het ticket in het dashboard van Bol.com. Om klantvragen direct te kunnen lezen en beantwoorden vanuit Belco, volg onderstaande stappen.
Vanaf dit punt moet je contact opnemen met Bol.com
  1. Neem contact op met de Partnerservice van Bol.com Dit doen wij in deze handleiding via e-mail maar kan ook per chat of zelfs telefonisch.
  2. Je kunt nu een e-mail sturen aan [email protected] dat je de "Sellergroup SDP Email Integration" wilt aanzetten voor je Verkopersaccount. Dat is bij Bol.com de interne term. Vermeld daarin ook het e-mailadres dat je uit Belco gehaald hebt! (Zie stap 1 & 2).
  3. De Bol.com partnerservice helpt je hiermee en schakelt dit voor je in. Vanaf het moment dat dit ingeschakeld is worden de klantvragen direct naar het bekende e-mailadres in het verkopersaccount gestuurd. Vraag dus de e-mail integratie aan bij Bol zodat je al je klantvragen kan beantwoorden vanuit Belco.
  4. Super! Je hebt alle stappen doorlopen, mocht je verder vragen hebben schroom niet en neem contact met ons op. We helpen je graag.
Tip: check onderstaande link. Deze gaat wat dieper in op de integratie van Bol.com

Lees meer op: https://partnerplatform.bol.com/nl/hulp-nodig/klantvragen/klantvragen-beantwoorden-in-je-eigen-crm-systeem/