Wat zijn webhooks?

Geüpdatet door Michel Kamerling

In dit artikel worden webhooks inhoudelijk uitgelegd. Niet hoe je een webhook instelt in Belco!

Klik hier om te lezen hoe je een webhook instelt in Belco

Wat is een webhook?

Webhooks zijn vrij eenvoudig te instellen en kunnen een grote hoeveelheid tijd en moeite besparen, omdat ze automatisch informatie versturen zodra er iets gebeurt op een website of app.

Met webhooks kun je realtime meldingen ontvangen zodra er iets gebeurt in Belco, zonder dat je dit zelf hoeft te controleren. Dit kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als je wilt weten wanneer er een nieuw gesprek of oproep is aangemaakt, of wanneer er antwoord is gegeven op een bestaand gesprek. Deze data kun je bijvoorbeeld ook allemaal verwerken voor je eigen inzichten. Er zijn meerdere toepassingen mogelijk.

Webhooks kun je ook gebruiken om automatisch actie te ondernemen, zoals het versturen van een e-mail of het sturen van een melding naar een app op je telefoon.

Hoe werkt een webhook in Belco?

Om deze waardes op te halen met behulp van webhooks, dien je eerst een webhook instellen met de URL van de plaats waar je de webhooks wilt ontvangen. Daarna kun je de specifieke events opgeven waarvoor je webhooks wilt ontvangen, zoals de onderstaande events. Wanneer deze events plaatsvinden, stuurt Belco een webhook naar de opgegeven URL met de bijbehorende gegevens. Je kunt vervolgens deze gegevens gebruiken om bijvoorbeeld automatisch een e-mail te versturen of om in een overzicht te verwerken.

In Belco wordt de informatie teruggekoppeld als JSON via een HTTP POST naar de URL die je instelt.

Welke Belco events kun je ophalen met een webhook?

De volgende events kun je met Belco ophalen en gegevens naar je URL verzenden:

• call.queued
  • call.answered
  • call.closed
  • conversation.created
  • conversation.replied
  • conversation.note.added
  • conversation.assigned
  • conversation.closed
  • conversation.reopened

Welke data krijg je terug van de events?

Data ontvang je in JSON formaat via de webhook-URL die je instelt.
  • call.queued: Dit geeft aan wanneer een oproep is aangemaakt en in de wachtrij staat om te worden beantwoord.

• call.answered: Dit geeft aan wanneer een oproep is beantwoord door een Agent.

• call.closed: Dit geeft aan wanneer een oproep is afgesloten.

• conversation.created: Dit geeft aan wanneer er een nieuwe conversatie is aangemaakt.

• conversation.replied: Dit geeft aan wanneer er is gereageerd op een bestaande conversatie.

• conversation.note.added: Dit geeft aan wanneer er een notitie is toegevoegd aan een conversatie.

• conversation.assigned: Dit geeft aan wanneer een gesprek is toegewezen aan een Agent.

• conversation.closed: Dit geeft aan wanneer een conversatie is gesloten.

• conversation.reopened: Dit geeft aan wanneer een conversatie is heropend nadat deze eens afgesloten is.

Welke webhook-services raden wij aan?

Een goede keuze is Zapier, dit is een bekende service leverancier en een goede optie waarmee wij zelf ook ervaring mee hebben.

Er zijn nog veel meer webhook-services beschikbaar, dus het is aan te raden om wat onderzoek te doen om te bepalen welke het beste bij je behoeften past. Het is ook belangrijk om te controleren of de service betrouwbaar en veilig is voordat je ermee aan de slag gaat.

Mocht je advies of hulp nodig zijn? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

We zijn te bereiken via de chat, e-mail of telefonisch (+31858885012)