Hoe maak ik een webhook in Belco?

Geüpdatet door Michel Kamerling

In Belco kun je met webhooks informatie ophalen en informatie zelf of automatisch parsen. In deze handleiding vind je hoe je een webhook instelt in Belco. Let wel: In deze handleiding wordt er gebruik gemaakt van Zapier. De stappen kunnen per service variëren.

Inhoudelijke informatie over webhooks in combinatie met Belco vind je door op deze linktekst te klikken.

Hoe werkt een webhook?

Om deze waardes op te halen met behulp van webhooks, dien je eerst een webhook instellen met de URL van de plaats waar je de webhooks wilt ontvangen. Daarna kun je de specifieke events opgeven waarvoor je webhooks wilt ontvangen, zoals de onderstaande events. Wanneer deze events plaatsvinden, stuurt Belco een webhook naar de opgegeven URL met de bijbehorende gegevens.

De informatie wordt teruggekoppeld als JSON via een HTTP POST naar de URL die je instelt.

Hoe stel ik een webhook in in combinatie met Belco?

1. Ga naar https://zapier.com/app/dashboard en log in of maak een nieuw account.
  2. Klik op "Create zap".
  3. Maak een "Trigger", kies "Webhooks by Zapier".
  4. Je kiest nu een Event, "Catch Hook" of "Catch Raw Hook":
    Het verschil tussen "Catch Raw Hook" en "Catch Hook" binnen Zapier is dat "Catch Raw Hook" een onbewerkte webhook ontvangt en doorstuurt naar een andere service of applicatie, terwijl "Catch Hook" de ontvangen webhook verwerkt en omzet in gestructureerde gegevens die vervolgens kunnen worden gebruikt als trigger voor een Zapier-actie. Met andere woorden, "Catch Raw Hook" is een onbewerkte, ruwe webhook, terwijl "Catch Hook" de webhook verwerkt en bruikbare gegevens produceert voor verdere verwerking.
  5. Klik op "Continue".
  6. Je ontvangt nu een URL van Zapier, dit is je webhook URL. Kopieer deze.
  7. Ga nu naar app.belco.io
  8. Ga naar de Instellingen middels het tandwiel.
  9. Onderaan het linker menu ga je naar: Ontwikkelaars > Webhooks.
  10. Selecteer de juiste shop en klik op "Webhook toevoegen".
  11. Selecteer welke events je wilt ophalen vanuit Belco.
  12. Voer de "Webhook URL" in die je hebt gekopieerd vanuit Zapier.
  13. Klik "Opslaan".
  14. Zapier ontvangt nu de events vanuit Belco, je dient nu nog een actie toe te voegen binnen Zapier. Als een event de webhook triggered dan kun je hier vervolgens een actie aan toevoegen om een geautomatiseerd proces op te starten.
    Op basis van je behoeften kun je dit instellen. Advies nodig? Neem gerust contact op.
  15. Je hebt nu een werkende webhook met Belco aangemaakt en ingeschakeld.

Welke data krijg je terug van?

Data ontvang je in JSON formaat via de webhook-URL die je instelt.
  • call.queued: Dit geeft aan wanneer een oproep is aangemaakt en in de wachtrij staat om te worden beantwoord.

• call.answered: Dit geeft aan wanneer een oproep is beantwoord door een Agent.

• call.closed: Dit geeft aan wanneer een oproep is afgesloten.

• conversation.created: Dit geeft aan wanneer er een nieuwe conversatie is aangemaakt.

• conversation.replied: Dit geeft aan wanneer er is gereageerd op een bestaande conversatie.

• conversation.note.added: Dit geeft aan wanneer er een notitie is toegevoegd aan een conversatie.

• conversation.assigned: Dit geeft aan wanneer een gesprek is toegewezen aan een Agent.

• conversation.closed: Dit geeft aan wanneer een conversatie is gesloten.

• conversation.reopened: Dit geeft aan wanneer een conversatie is heropend nadat deze eens afgesloten is.