Kan ik een auto-reply maken voor WhatsApp?

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Jazeker! Wanneer je jouw klant gelijk een bericht wilt sturen, kun je met een Bedrijfsregel een automatisch antwoord sturen.

Hoe doe je dat?

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Bedrijfsregels
  3. Voeg een nieuwe regel toe
  4. Vul een Omschrijving in
  5. Geef aan wanneer de regel uitgevoerd moet worden. In dit geval wil ik dat gelijk als een appje binnenkomt.
  6. Vervolgens geef ik de Condities op. Het screenshot spreekt voor zich:
  7. Nu kies ik de actie uit de dropdown en vul ik mijn bericht in het tekstvak in!

In dit voorbeeld stuurt Belco alleen een bericht buiten openingstijden.

Natuurlijk kun je deze voorwaarden naar eigen smaak en behoefte aanpassen.

Kom je er niet uit? Laat het ons weten!