Hoe koppel ik WhatsApp for Business met Belco?

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Voordat je een account maakt bij onze partner voor een Whatsapp for Business omgeving adviseren we jou om onderstaand berichtin het rode blok door te nemen.

Let op:

WhatsApp business API

Er zijn enkele verschillen reguliere Whatsapp en Whatsapp Business API, het is belangrijk dat je dit in overweging neemt:

- Je hebt 24 uur om te reageren op een Whatsapp bericht. Daarna kun je template berichten gebruiken om te reageren, deze berichten worden door facebook bij je in rekening gebracht.

De kosten staan vermeld in een andere helpdoc. Klik hier om ze in te zien.

- Nadat je het nummer hebt gekoppeld aan de WhatsApp Business API, dan kun je deze niet meer gebruiken voor de officiële Whatsapp Apps.
  1. Open de Belco instellingen
  2. Ga naar Integraties en kies boven in de gele balk de juiste shop
  3. Klik op Dialog360 en klik vervolgens op connect with Belco.
  4. Maak een account aan of login met jou bedrijfs Facebook.
  5. Kies voor nummer toevoegen en doorloop het proces (let op dat je bij de verificatie kiest voor een voice verificatie. een systeem zal je bellen en een aantal nummers opnoemen die je moet invullen)
  6. Selecteer vervolgens het nummer wat je hebt toegevoegd en wil koppelen aan Belco.
  7. Wanneer je door alle stappen heen bent zal de koppeling op authenticated staan.
  8. Ga naar 360Dialog en login.
  9. Via de werkbalk aan de linker kant navigeer je naar de Whatsapp accounts.
  10. Klik recht onder bij je nummer op Show details
  11. Ga naar het kopje WhatsApp Business Account en kopieer het gegeven achter: namespace
  12. Ga terug naar de integratie in Belco: Instellingen > Integraties > 360Dialog en vul de code in.
  13. Klik vervolgens op koppelen
    Je hebt nu succesvol de koppeling met Whatsapp for Business gemaakt en is nu werkzaam voor jouw Belco account!

Hieronder zie je verschillende screenshots