Mijn medwerker/collega werkt niet meer bij ons, wat moet ik doen?

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Wat moet je doen als een collega/medewerker niet meer werkzaam is bij jullie? In deze handleiding lees je hoe je dit het beste kunt aanpakken zonder dat dit invloed heeft op de klantervaring. Je kunt het gebruikers-account in een keer verwijderen, echter raden wij het je aan om het op de manier te doen zoals beschreven is in deze handleiding.

Waarom niet meteen het gebruikersaccount verwijderen? Dit geeft je nog de tijd openvliegende gesloten conversaties netjes af te ronden. Zou je het gebruikers-account meteen verwijderen dan kan er aan de gesloten conversaties geen gebruiker gekoppeld worden en zullen alle verstuurde berichten van je collega/medewerker van een onbekende afzender afkomstig zijn.

In de loop van de tijd kun je de gebruiker verwijderen. Mocht er na die tijd nog conversaties openvliegen dan zullen deze toegewezen worden aan een actief team, agent of niet toegekend. Voor de duidelijkheid; conversaties gaan niet verloren.

Hoe kun je dit het beste doen?
  1. Als eerste zorg je ervoor dat je de openstaande en gesnoozde conversaties van je collega/medewerker verhuist naar een actieve gebruiker of team. Zo raak je geen conversaties kwijt en behoud je het overzicht.
  2. Om ervoor te zorgen dat er geen berichten meer toegekend worden aan je oud collega/medewerker. Controleer je of het gebruikersaccount is verwijderd uit alle teams, bedrijfsregels en toewijzingsregels.
  3. Ook schakel je voor het gebruikersaccount van je oud collega/medewerker Niet Storen en Opnieuw Toewijzen in. Dit doe je rechtsboven in de gele balk:

1. Vervolgens zet je de Agent rol om naar een medewerker rol, met de medewerker rol kun je geen conversaties meer behandelen met de klant, enkel lezen.
  2. In de loop van de tijd kun je het gebruikersaccount definitief verwijderen, klik op deze link om te zien hoe je dit doet.
  3. Gelukt!

Mocht je er niet uit komen schroom niet om contact met ons op te nemen!