Mijn Telefonie doet het niet

Geüpdatet door Reinoud Nicolai

Het kan voorkomen dat iets omtrent telefonie het niet doet. Daar zijn dat ook altijd een hele boel redenen voor waarom het niet werkt. Hieronder lees je over een aantal segmenten van de telefonie wat er aan de hand kan zijn.

Mochten er problemen zijn met onze diensten dan is dit terug te lezen op: https://status.belco.io/. Mocht hier geen berichtgeving op staan dan kan het zijn dat het probleem nog niet geverifieerd is bij ons. Laat het ons in dat geval weten!

Daarnaast is het verstandig om je aan te melden voor updates via de Ontvang updates knop, je ontvangt dan een mail wanneer wij een update plaatsen

Het telefoonnummer werkt niet:

Wanneer je jouw eigen telefoonnummer belt en je hoort geen Welkomst of Keuze menu bericht dan is er iets mis met de routering naar het telefoonnummer. Dit probleem kan bij de provider liggen van de beller of bij onze telefonie provider. Wanneer dit voorkomt neem direct contact met ons op via de chat zodat we met jou kunnen meekijken.

Ik krijg geen telefoontjes binnen:

Zorg ervoor dat je account niet op Niet storen staat. Dat betekend dat het bel-icoon niet rood moet zijn, daarnaast moet je beschikbaar staan voor telefonie. Dit stel je in door op de status te klikken naast het headset icoontje. Nu staat je account ingesteld om actief gesprekken te mogen ontvangen.

Ook kan het zijn dat je als (Nieuwe werknemer) nog niet in de belgroep van jullie telefoonnummer staat. Een Belco admin kan betreffende medewerker dan toevoegen aan de belgroep via:

Instellingen > Telefoonnummers > +31 (0) XXX > Gespreksdistributie > Agent toevoegen

Ik kan niet uitbellen:

Wanneer je niet kan uitbellen dan kan het zijn dat jouw beltegoed op is. Zonder beltegoed kan je natuurlijk niet uitbellen. Als Belco admin kan je dit bedrag opwaarderen. Dit doe je onder de volgende instelling:

Instellingen > Facturering > Account te goed > Te goed kopen

Ik kan geen telefoontjes opnemen:

Wanneer het telefoon gesprek direct afkapt bij het opnemen dan heeft onze applicatie geen audio apparaat gezien. Hierdoor hangt dan ook direct het gesprek op. Lees in dit artikel verder om je headset goed in te stellen: https://help.belco.io/telefonieagent/hoe-stel-ik-mijn-headset-in

Ik kan niet bellen naar een nummer in het buitenland:

Het kan voorkomen dat buitenlandse nummers niet te bellen zijn. Standaard blokkeren wij regio's die als hoog risico zijn aangemerkt. Dit doen wij om te voorkomen dat je mogelijk een gigantische rekening krijgt toegestuurd met betrekking tot de belkosten. Mocht dit voorkomen kunnen wij dit land aanmerken om toch naar toe te bellen. Dit brengt dan natuurlijk wel risico's met zich mee.

Neem hiervoor contact met ons op!