Is het mogelijk om iemand of een IP adres te blokkeren?

door Madelon van den Akker

Ja, je kunt in Belco zowel contacten als IP adressen blokkeren. Denk bijvoorbeeld aan spam, een anonieme beller of een bepaald IP adres dat je spamt via chat. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Een contactpersoon blokkeren
  1. Ga rechtsboven naast de naam van het contactpersoon naar de drie verticale stipjes
  2. Wanneer je hierop klikt krijg je een dropdown menu, kies hier voor blokkeer
  3. Je ziet nu dat het contactpersoon is geblokkeerd

Een IP adres blokkeren
  1. Ga in rechts in de klantinformatie naar het IP adres.
  2. Wanneer je met je muis over het IP adres beweegt zie je aan de rechterkant een kruis verschijnen
  3. Klik op het Kruis en het IP adres is geblokkeerd.
Een geblokkeerd IP adres kun je terugvinden in Instellingen - Live Chat wanneer je naar beneden scrolt zie je onderin alle geblokkeerde IP adressen. Wil je een deblokkeren kun je op het kruisje naast het IP klikken en is de blokkering opgeheven. (zie ook het filmpje hierboven)