Hoe verbind ik een telefoongesprek door naar een extern contactpersoon?

Geüpdatet door Michel Kamerling

Let op: deze handleiding bevat een workaround (omweg). Op deze manier kun je een lopend telefoongesprek wel doorschakelen naar contactpersonen of telefoonnummers buiten je organisatie. Weet wel dat dit niet een feature is waarop Belco is gebouwd.

Gebruik dit enkel wanneer er geen andere oplossingen zijn. Het ingestelde en het gebruik is eigen verantwoordelijkheid.

Begin met het aanmaken van een doorschakelmedewerker

Met een doorschakelmedewerker creëer je een nieuwe gebruiker binnen je organisatie waarin je een mobiele doorschakeling instelt zodat deze doorschakelt naar het ingestelde telefoonnummer. Je creëert eigenlijk een gebruiker net zoals je andere agents en medewerkers.

Voordat je verder kunt in deze handleiding moet je onderstaande handleiding volgen:

Doorschakel medewerker: In deze handleiding vind je hoe je een doorschakelmedewerker aanmaakt.

Gebruiker aangemaakt, wat nu?

1. Je ontvangt telefoongesprekken zoals gewoonlijk, je hebt het belvenster open staan. Je wilt doorschakelen, je schakelt door naar de gebruiker die je gecreëerd hebt. De doorschakel medewerker zoek je op of kies je via het agents overzicht. Klik op het puntje, je ziet al dat "Doorschakelen actief" staat.

1. Je hebt de gebruiker doorgeschakeld via de gebruiker. In het doorschakelaccount zal het gesprek automatisch doorgeschakeld worden naar het ingestelde telefoonnummer onder het account.

Conclusie: je weet nu hoe je een inkomend telefoongesprek door kunt schakelen naar contacten buiten je organisatie.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben? Laat deze gerust weten, we denken graag met je mee.