Telegram koppelen

Geüpdatet door Michel Kamerling

1. Telegram Bot aanmaken

1. Download en open de Telegram-app op je mobiele apparaat.
  2. Zoek in de Telegram-app naar @BotFather via de zoekbalk.
  3. Start een chat met @BotFather.
  4. Typ /newbot in het chatvenster om een nieuwe bot te maken.
  5. Kies een naam voor je bot en stuur deze naar @BotFather.
  6. Kies een gebruikersnaam voor je bot (deze moet eindigen op bot of _bot).
  7. Ontvang een token van @BotFather (dit is een combinatie van letters en cijfers). Bewaar deze voor later gebruik.

2. Telegram instellen in Belco

1. Log in op Belco en ga naar Instellingen.
  2. Klik op Telegram in het menu.
  3. Voer de gebruikersnaam van je bot in bij "Botnaam".
  4. Plak de token die je van @BotFather hebt ontvangen in het veld "Token".
  5. Klik op Opslaan.

Je Telegram-bot is nu succesvol gekoppeld aan Belco en klaar voor gebruik. Berichten van klanten via Telegram worden automatisch in Belco ontvangen.

Met behulp van BotFather kun je je Telegram Bot ook aanpassen. Optionele commando's zijn:

• /setname – wijzig de naam van de bot
  • /setdescription – wijzig de beschrijving van de bot
  • /setabouttext – wijzig de 'over' informatie van de bot
  • /setuserpic – wijzig de profielfoto van de bot